Kerámia - saját kezűleg

Felnőtt tanfolyamok

Ha mindig tehetégesnek érezted magad, ha már évek óta ki akarod próbálni, ha jó lenne kiszakadni a rohanó hétköznapokból, ha nyugodt alkotásra és jó társaságra vágysz, vagy ha dolgoztál már agyaggal és szeretnél még több saját kerámiát, akkor nálunk a helyed!

Felnőtt óráink

Kedd // 10.00 - 13.00

Szerda // 10.00 - 13.00

Szerda // 18.00 - 21.00

Árak

1 alkalom (3x60 perc) 6000 Ft (2000Ft/óra)

4 alkalmas bérlet 16 800 Ft (1400 Ft/óra)

8 alkalmas bérlet 28 800 Ft (1200Ft/óra)

Égetési árak:

Mázatlan égetés 500 Ft/kg

Mázas égetés 1000 Ft/kg

 

Képek

Nagyfel1
Nagyfel2
Nagyfel3
Nagyfel4

 

A műhely 2000 óta fogad felnőtteket, akik agyaggal szeretnének foglalkozni szabadidejükben, saját kerámiát készíteni, saját kezűleg.

Arra vállalkoztunk, hogy a magyarországi fazekas-hagyományok mellett más népek kerámiakultúráját is megismertessük az érdeklődőkkel, és a múlt értékeiből kiindulva, az ősi, hagyományos technikákon és díszítményeken túl a legújabb törekvéseket, eredményeket is bemutassuk.

Tanítunk kézi agyagmegformálást, korongozást, hagyományos és modern díszítéstechnikákat, és mázazást.

Az új jelentkezők először a kézi agyagmegformálási technikákon keresztül ismerkednek meg az agyag tulajdonságaival, a különböző masszák használati körével, a diszítési és alapvető mázazási lehetőségekkel.

Fazekas agyag mellett színes, samottos masszákkal is lehet dolgozni.

Elektromos kemencénk 1100C-ig éget. Lehetőség van szabadtéri raku égetésre is megbeszélt időpontokban.

 A felnőtt csoportokban 4-10 fő dolgozik együtt. Kezdők és haladók jól megférnek egymás mellett. A munkába év közben bármikor be lehet kapcsolódni.

A csoportvezető tanár az alapvető technikák megtanításán túl az egyéni ötletek megvalósításában segít.

Az évközi munkát múzeumlátogatások, tanulmányi kirándulások, előadások színesítik, melyek a közösséget is erősítik.

Nyaranta táborokat hirdetünk, ahol megadott témák vezetik a kezünket.

A tanítás menete

  • Első órán marokedényből kiindulva dobozt, fűszertartót, kaktusz tálat és pecsételőt készítünk.
  • Második alkalommal szabad kézzel, hurkatechnikával építünk vázát, cukortartót, vagy bögrét.
  • Harmadik alkalom a formába, formára épített edényeké.
  • Negyedik órán lapot nyújtunk és abból készíthettek választhatóan tálat, házszámtáblát és építünk sütőformát, dobozt, vagy bögrét.

Menet közben az előző órán készített tárgyakat szivacsoljuk, festjük és amikor kiszáradt, kiégetjük. Első égetés után lehet mázazni, amivel újra égetni kell. Az első tárgyadat 3-4 hét után fogod hazavinni.

Korongozást is tanítunk a kézi technikák elsajátítása után. A csoport dinamikájához igazodva, menet közben lehet korongra kerülni. Megmutatjuk az alapfogásokat és miközben gyakorolsz, korrigálunk.

Fejlesszed képességeid kerámiatárgyak készítésével!

keramia skmuhely majus 15Szeretnéd fejleszteni művészi vénádat? Szeretnél valami kreatív dologba fogni? Kezdd el kerámia tanfolyamunkat, és hívd elő alkotó énedet! A kerámia tanfolyam során fokozatosan ismerjük meg és fejlesztjük kreatív képességeinket, és közösségi élménynek sem utolsó. Tehát tökéletes programnak minősül barátnővel, családdal is. 

További előnye, hogy születésnapkor, karácsonykor egyedi, személyre szóló ajándékot adhatunk szeretteinknek, ami már csak a ráfordított idő miatt is különleges, illetve mert sehol máshol nem lehet hasonlót találni, így tökéletesen a kiválasztott személyre alakíthatjuk a meglepetést.

Ha meggyőztünk, jelentkezz még ma az egyik kerámia tanfolyamunkra! Ez a képzés kimozdít a mindennapi rutinból, hiszen a változatos gyakorlatok és a stressz mentes, oldott légkör és környezet miatt össze sem hasonlítható a monoton iskolai oktatással.

Böngéssz weboldalunkon, válasszd ki a legmegfelelőbb időpontot! Ha bármilyen kérdésed lenne, akkor lépj velünk kapcsolatba még ma, szívesen segítünk!

Miért érdemes agyagozni?

keramia skmuhely majus 15 2Manapság kevesen foglalkoznak agyagozással, pedig számos okból érdemes a kikapcsolódásnak és az alkotásnak ezt a képességfejlesztő formáját választani, hiszen amellett hogy megnyugtat és javítja a koncentrációt, önmagunkat is megvalósíthatjuk benne.

Az agyag formálható, de közben az alkotót is alakítja. Az alkotás folyamatakor olyan, mintha megállna az idő a műhelyben. A kikapcsolódás és a flow élmény mellet  az agyaggal való foglalkozásnak  szigorú szabályai vannak, melyeket tanáraink segítségével tudtok elsajátítani lépésről - lépésre.

Technikai szempontból lényeges, hogy ennek az ősi mesterségnek minden mozdulatát megtartsuk, mert ha ezt nem követjük, akkor az agyag akár meg is repedhet. Emellett az agyagozás elmélyült figyelemre és fegyelemre is tanít. Az együtt dolgozás pedig egymás elfogadását is segíti. Ez a módszer tele van művészi eszközökkel, kifejezésformákkal, indíttatással, ezért fontos megemlíteni, hogy a kész kerámia nemcsak egy tárgy, hanem sokkal több annál, lelket, sőt szenvedélyt is magába foglal. Az agyagozást bárki kipróbálhatja tanfolyamunkon, ha szeretne többet kapni a hétköznapoktól.

Böngésszél weboldalunkon, válasszdki a legmegfelelőbb kerámia tanfolyamunkat! Ha bármilyen kérdésed lenne, lépj velünk kapcsolatba!

Még soha nem agyagoztál?

Ha még soha nem volt kezedben agyag, akkor is sikerélményed lesz már az első alkalommal! Sokan azt gondolják, hogy csak akkor járhatnak hozzánk, ha már van valamilyen tapasztalatuk.. Valójában bárki, bármilyen életkorban nekifoghat, hogy kerámia tárgyakat készítsen minden előképzettség nélkül. 

Kiknek ajánljuk?

Legfiatalabb gyermek 2 éves volt, amikor hozzánk érkezett Édesanyjával és 10 éves koráig járt a műhelybe alkotni, annyira megszerette. Jelenleg 78 éves a legidősebb bérletes látogatónk. Sokan csak nyugdíj után találnak időt arra, hogy kreatív vénájukat kibontakoztassák és egy baráti klub tagjai legyenek. Mások munka után, a napi stressz levezetéseként válaszják ezt a tevékenységet. Fiatal, GYES-en lévő anyukák is szívesen jönnek, hogy kikapcsolódjanak a napi mókuskerékből. Egyetemista látogatóink pedig tudják, hogy ez most az igazán trendi!

Egyéni igényekhez is alkalmazkodunk. Családok- szülők és gyerekek együtt -akár alkotással is ünnepelhetik valamelyikük születésnapját, névnapját. Volt már nálunk több lánybucsúztató is.  Baráti társaság is összeállhat alkalmi alkotómunkára. Ilyen eseteknél egyedi időpontontot beszélünk meg.

Telefon

06-20-986-8601

Cím

1124 Budapest, Sion lépcső 8.
Arany János Általános Iskola és Gimnázium Kerámiaterme

E-mail

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

logo Kerámia - saját kezűleg