Kerámia - saját kezűleg

 x 

Örömmel értesítünk minden S.K. Műhelyben alkotó kedves tagot, hogy május 26-án újra nyitunk!!!

Felnőtt alkalmak most:

Kedd 10-13, szerda 18-21, csütörtök 18-21. A szerda délelőtt szünetel. A kedd délelőtti nyugdíjasok nem jönnek egyenlőre, sok hely szabad.

Nagyon hiányoztatok már.

Egy alkalommal egyenlőre 6 főt tudunk fogadni, ezért be kell jelentkezni az skmuhely@hotmail.com címen előző nap, amit visszaigazolok. Ha mégsem tudnál jönni, akkor kérünk, előző nap délig mondd le, hogy jöhessen helyetted más! Ha nem mondod le, akkor levonjuk a bérletedből.

Kérjük, érkezéskor moss kezet, mielőtt dolgozni kezdenél. Maszk viselése elvárt, reméljük tud így működni. Sokat szellőztetünk is majd....szerencsére itt a jó idő. Folyamatosan lazítunk a szabályokon, ahogy Budapest is "felszabadul"....

Gyertek, gyertek, a tárgyaitok is nagyon várják már a törődést!!!

Felnőtt tanfolyamok

Ha mindig tehetégesnek érezted magad, ha már évek óta ki akarod próbálni, ha jó lenne kiszakadni a rohanó hétköznapokból, ha nyugodt alkotásra és jó társaságra vágysz, vagy ha dolgoztál már agyaggal és szeretnél még több saját kerámiát, akkor nálunk a helyed!

Felnőtt óráink

Kedd // 10.00 - 13.00

Szerda // 10.00 - 13.00

Szerda // 18.00 - 21.00

Csütörtök // 18.00 - 21.00

Szombat // Korongozó workshopok

Árak

1 alkalom (3x60 perc) 7 500 Ft (2500 Ft/óra)

4 alkalmas bérlet 16 800 Ft (1400 Ft/óra)

8 alkalmas bérlet 28 800 Ft (1200 Ft/óra)

Égetési árak:

Mázatlan égetés/zsenge 700Ft/kg

Zsenge+Mázas égetés 2000 Ft/kg

 

Képek

Nagyfel1
Nagyfel2
Nagyfel3
Nagyfel4

 

A műhely 2000 óta fogad felnőtteket, akik agyaggal szeretnének foglalkozni szabadidejükben, saját kerámiát készíteni, saját kezűleg.

Arra vállalkoztunk, hogy a magyarországi fazekas-hagyományok mellett más népek kerámiakultúráját is megismertessük az érdeklődőkkel, és a múlt értékeiből kiindulva, az ősi, hagyományos technikákon és díszítményeken túl a legújabb törekvéseket, eredményeket is bemutassuk.

Tanítunk kézi agyagmegformálást, korongozást, hagyományos és modern díszítéstechnikákat, és mázazást.

Az új jelentkezők először a kézi agyagmegformálási technikákon keresztül - marokedény-, hurka-, laptechnika, kivájás, formába építés - ismerkednek meg az agyag tulajdonságaival, a különböző masszák használati körével, a diszítési és alapvető mázazási lehetőségekkel.

Fazekas agyag mellett színes, samottos masszákkal is lehet dolgozni.

Két kemencénk van: a Nabertherm 1250C fokig, a költő-féle pedig 980C-ig éget. Lehetőség van szabadtéri raku égetésre is megbeszélt időpontokban.

 A felnőtt csoportokban 4-10 fő dolgozik együtt. Kezdők és haladók jól megférnek egymás mellett. A munkába év közben bármikor be lehet kapcsolódni.

A csoportvezető tanár az alapvető technikák megtanításán túl az egyéni ötletek megvalósításában segít.

Az évközi munkát múzeumlátogatások, tanulmányi kirándulások, előadások színesítik, melyek a közösséget is erősítik.

Nyaranta táborokat hirdetünk, ahol megadott témák vezetik a kezünket.

A tanítás menete

4 alkalmas bérlet

Első órán marokedényből kiindulva dobozt, fűszertartót, kaktusz tálat és pecsételőt készítünk.

Második alkalommal szabad kézzel, hurkatechnikával építünk vázát, cukortartót, vagy bögrét.

Harmadik alkalom a formába, formára épített edényeké, gyümölcstál, kínáló tálkák, kaspó készülhet.

Negyedik órán lapot nyújtunk és abból készíthettek választhatóan tálat, házszámtáblát és építünk sütőformát, dobozt, vagy bögrét.

A 4 alaklmas bérlet alatt nem tudunk korongozást tanítíni.

8 alkalmas bérlet

Az ötödik alkalomtól a megtanult technikák szabad alkalmazása történik egyéni ötletek alapján, tanári segítséggel.

Menet közben tanítunk korongozást is, de hogy mikor tud a segítő erre időt szánni, az csak az adott órán derül ki. Az alapok elsajátítása koncentrált munkát igényel, ezért

nem biztos, hogy minden órán van rá lehetőség. Ha már ismered a korongozás alapfogásait, akkor a tanár tud korrigálni menet közben akkor is, ha másokkal is kell

foglalkoznia az asztaloknál. Ezért a korongozni vágyóknak javasoljuk a KORONGOZÓ SZOMBATOKAT, ahol az alapokat  elsajátíthatják és utána a  hétköznapi órákon

tovább gyakorolhatnak.

Tárgykészítés folyamata

Első alkalom: adott technika használatát bemutatjuk, a megbeszélt tárgy elkészítését segítjük. Egy órán több tárgy is készíthető, ami mérettől és nehézségi foktól függ.

Második alkalom: az előző órán készített tárgyakat szivacsoljuk, ha korongon készült, akkor ezstergáljuk és földfestékkel festjük, hogy színes és mintás

legyen. Amikor kiszáradt, berakjuka kemencébe 960C fokra. Ezt első/zsenge égetésnek hívjuk. Amikor kiégett, nem lesz fényes, de már nem

visszaáztatható. Első égetés után lehet mázazni, amivel újra égetni kell.  Az első tárgyadat 3-4 hét után tudod hazavinni.

Mázazás

A máz legtöbbször fényes, csillog, mint az üveg. Műhelyünkben vannak matt, ill.selyemfényű mázak is. Eredetileg arra használták, hogy az edények víztartóságát növeljék,

mivel az első égetés után a kerámia legtöbbször még porózus és átszivárogtatja a benne álló folyadékot.

A máz higiéniai szempontból is előnyös. Nem utolsó sorban pedig SZÉP, mutatós, dekoratív. 

Mázazni alapvetően tanári segítséggel lehet. Műhelyünkben  több, mint 20 máz közül választhatsz. Az égetésekért fizetni kell. Az árát az égetések címszó alatt találod meg!

Az óra menete, a tanár feladatai szabják meg, hogy mikor kerülhet rá sor, de minden órán szokott lenni mázazás.

 

ALKOTNI ÖRÖM! Tapasztald meg TE is!!!

 

KORONGOZÓ SZOMBATOK

2019-es év újdonsága azoknak szól, akiket kizárólag a korongozás érdekel. Kéthetente összetartozó alkalmak, melyekre előre be kell jelentkezni. Intenzív haladást biztosít, mivel csak 5 főt fogadunk és csak korongozást tanítunk ilyenkor. Ha a két alkalom után szeretnéd tovább folytatni a megkezdett tanulást, akkor becsatlakozhatsz csoportjainkba, ahol tovább gyakorolhatsz, mi pedig segítjük munkádat. Részleteket megtalálod az aktualitások alatt, illetve  : Facebook: S.K. Műhely események alatt. 

A bérletek és ajándékutalványok felhasználása

Az óra díjak minél hosszabb időre fizetsz be, annál alacsonyabbak. Egy foglalkozás három órás.

Egy alkalomra nem érdemes jönni, mert nem tudod befejezni a tárgyad. Ez a fizetési lehetőség azoknak szól, akik úgy gondolják, hogy nem tudják lejárni a bérletüket a megadott időn belül, vagy csak szeretnék kipróbálni a foglalkozást. (2500Ft/óra) 

A 4 alkalmas bérletet kérjünk, hogy járd le 6 hét alatt a megkezdéstől. (1400Ft/óra)

A 8 alkalmas bérletet kérünk, hogy a megkezdéstől számított 12 hét alatt járd le! (1200Ft/óra) Ez azt jelenti, hogy 3 hónapod van arra, hogy kéthavi befizetést lejárj:):):)

Ezt a  rugalmas megoldást azért találtuk ki, mert sokan nem tudnak minden héten eljönni. Viszont ha túlléped az időhatárt, akkor már csak új bérlet vásárlásával érvényesítheted az alkalmaidat.

 

 

ALKOTNI ÖRÖM!!!

keramia skmuhely majus 15Szeretnéd fejleszteni művészi vénádat? Szeretnél valami kreatív dologba fogni? Kezdd el kerámia tanfolyamunkat, és hívd elő alkotó énedet! A kerámia tanfolyam során fokozatosan ismerjük meg és fejlesztjük kreatív képességeinket, és közösségi élménynek sem utolsó. Tehát tökéletes programnak minősül barátnővel, családdal is. 

Csodálatos érzés az is, hogy születésnapkor, karácsonykor egyedi, személyre szóló ajándékot adhatunk szeretteinknek, ami már csak a ráfordított idő miatt is különleges, illetve mert sehol máshol nem lehet hasonlót találni, így tökéletesen a kiválasztott személyre alakíthatjuk a meglepetést.

Gyere, várunk! Jelentkezz még ma! Válaszd ki a Neked legmegfelelőbb napot és időszakot órarendünkből. Ez a képzés kimozdít a mindennapi rutinból, hiszen a változatos gyakorlatok és a stressz mentes, oldott légkör és környezet miatt össze sem hasonlítható a monoton iskolai oktatással.

Böngéssz weboldalunkon, válaszd ki a legmegfelelőbb időpontot! Ha bármilyen kérdésed lenne, akkor lépj velünk kapcsolatba még ma, szívesen segítünk!

Miért érdemes agyagozni?

keramia skmuhely majus 15 2Manapság kevesen foglalkoznak agyagozással, pedig számos okból érdemes a kikapcsolódásnak és az alkotásnak ezt a képességfejlesztő formáját választani, hiszen amellett hogy megnyugtat és javítja a koncentrációt, önmagunkat is megvalósíthatjuk benne.

Az agyag formálható, de közben az alkotót is alakítja. Az alkotás folyamatakor olyan, mintha megállna az idő a műhelyben. A kikapcsolódás és a flow élmény mellet  az agyaggal való foglalkozásnak  szigorú szabályai vannak, melyeket tanáraink segítségével tudtok elsajátítani lépésről - lépésre.

Technikai szempontból lényeges, hogy ennek az ősi mesterségnek minden mozdulatát megtartsuk, mert ha ezt nem követjük, akkor az agyag akár meg is repedhet. Emellett az agyagozás elmélyült figyelemre és fegyelemre is tanít. Az együtt dolgozás pedig egymás elfogadását is segíti. Ez a módszer tele van művészi eszközökkel, kifejezésformákkal, indíttatással, ezért fontos megemlíteni, hogy a kész kerámia nemcsak egy tárgy, hanem sokkal több annál, lelket, sőt szenvedélyt is magába foglal. Az agyagozást bárki kipróbálhatja tanfolyamunkon, ha szeretne többet kapni a hétköznapoktól.

Böngésszél weboldalunkon, válaszd ki a legmegfelelőbb kerámia tanfolyamunkat! Ha bármilyen kérdésed lenne, lépj velünk kapcsolatba!

Még soha nem agyagoztál?

Ha még soha nem volt kezedben agyag, akkor is sikerélményed lesz már az első alkalommal! Sokan azt gondolják, hogy csak akkor járhatnak hozzánk, ha már van valamilyen tapasztalatuk.. Valójában bárki, bármilyen életkorban nekifoghat, hogy kerámia tárgyakat készítsen minden előképzettség nélkül. 

Kiknek ajánljuk?

Legfiatalabb gyermek 2 éves volt, amikor hozzánk érkezett Édesanyjával és 10 éves koráig járt a műhelybe alkotni, annyira megszerette. Jelenleg 78 éves a legidősebb bérletes látogatónk. Sokan csak nyugdíj után találnak időt arra, hogy kreatív vénájukat kibontakoztassák és egy baráti klub tagjai legyenek. Mások munka után, a napi stressz levezetéseként válaszják ezt a tevékenységet. Fiatal, GYES-en lévő anyukák is szívesen jönnek, hogy kikapcsolódjanak a napi mókuskerékből. Egyetemista látogatóink pedig tudják, hogy ez most az igazán trendi!

Egyéni igényekhez is alkalmazkodunk. Családok- szülők és gyerekek együtt -akár alkotással is ünnepelhetik valamelyikük születésnapját, névnapját. Volt már nálunk több lánybucsúztató is.  Baráti társaság is összeállhat alkalmi alkotómunkára. Ilyen eseteknél egyedi időpontontot beszélünk meg.

Cím

1124 Budapest, Sion lépcső 8.
Arany János Általános Iskola és Gimnázium Kerámiaterme

E-mail

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

logo Kerámia - saját kezűleg