Kerámia - saját kezűleg

Felnőtt tanfolyamok

Ha mindig tehetégesnek érezted magad, ha már évek óta ki akarod próbálni, ha jó lenne kiszakadni a rohanó hétköznapokból, ha nyugodt alkotásra és jó társaságra vágysz, vagy ha dolgoztál már agyaggal és szeretnél még több saját kerámiát, akkor nálunk a helyed!

Felnőtt óráink

Kedd // 10.00 - 13.00

Szerda // 18.00 - 21.00

Árak

1 alkalom (3x60 perc) 4500 Ft

4 alkalmas bérlet 16 800 Ft (4200 Ft/alk.)

8 alkalmas bérlet 28 800 Ft (3600 Ft/alk.)

Égetési árak:

Mázatlan égetés 500 Ft/kg

Mázas égetés 1000 Ft/kg

 

Képek

Nagyfel1
Nagyfel2
Nagyfel3
Nagyfel4

 

A műhely 2000 óta fogad felnőtteket, akik agyaggal szeretnének foglalkozni szabadidejükben, saját kerámiát készíteni, saját kezűleg. Arra vállalkoztunk, hogy a magyarországi fazekas-hagyományok mellett más népek kerámiakultúráját is megismertessük az érdeklődőkkel, és a múlt értékeiből kiindulva, az ősi, hagyományos technikákon és díszítményeken túl a legújabb törekvéseket, eredményeket is bemutassuk. Tanítunk kézi agyagmegformálást, korongozást, hagyományos és modern díszítéstechnikákat, és mázazást.

Fazekas agyag mellett színes, samottos masszákkal is lehet dolgozni. Elektromos kemencénk 1100C-ig éget. Lehetőség van raku égetésre is megbeszélt időpontokban.

A felnőtt csoportokban négy-nyolc fő dolgozik együtt. Kezdők és haladók jól megférnek egymás mellett. A munkába év közben bármikor be lehet kapcsolódni. A csoportvezető tanár az alapvető technikák megtanításán túl az egyéni ötletek megvalósításában segít. Az évközi munkát múzeumlátogatások, tanulmányi kirándulások, előadások színesítik, melyek a közösséget is erősítik. Nyaranta táborokat hirdetünk, ahol megadott témák vezetik a kezünket. Kiállítást ősszel szoktunk rendezni az előző évi tárgyakból válogatva.

Fejlessze képességeit kerámia tanfolyammal!

keramia skmuhely majus 15Szeretné fejleszteni művészi érzékét? Szeretne valami kreatív dologba fogni? Kezdje el kerámia tanfolyamunkat, és hívja elő alkotó énjét! A kerámia tanfolyam során fokozatosan ismerjük meg és fejlesztjük kreatív képességeinket, és közösségi élménynek sem utolsó. Tehát tökéletes programnak minősül barátnővel, családdal is.

További előnye, hogy születésnapkor, karácsonykor egyedi, személyre szóló ajándékot adhatunk szeretteinknek, ami már csak a ráfordított idő miatt is különleges, illetve mert sehol máshol nem lehet hasonlót találni, így tökéletesen a kiválasztott személyre alakíthatjuk a meglepetést.

Ha meggyőztük, jelentkezzen még ma az egyik kerámia tanfolyamunkra! Ez a képzés kimozdít a mindennapi rutinból, hiszen a változatos gyakorlatok és a stressz mentes, oldott légkör és környezet miatt össze sem hasonlítható a monoton iskolai oktatással!

Böngésszen weboldalunkon, válassza ki az Ön számára legmegfelelőbb képzésünket! Ha bármilyen kérdése lenne, akkor lépjen velünk kapcsolatba még ma, kollégáink készségesen segítenek Önnek!

Miért érdemes agyagozni?

keramia skmuhely majus 15 2Manapság kevesen foglalkoznak agyagozással, pedig számos okból érdemes a kikapcsolódásnak és az alkotásnak ezt a képességfejlesztő formáját választani, hiszen amellett hogy megnyugtat és javítja a koncentrációt, önmagunkat is megvalósíthatjuk benne.

Az agyag formálható, de közben az alkotót is alakítja. Az alkotás folyamatakor olyan, mintha megállna az idő a műhelyben. Kikapcsolódás jellege mellet ez a tevékenység meglehetős odafigyelést kíván, mert az agyagozásnak szigorú szabályai vannak, ugyanúgy érdemes művelni, formálni, ahogy azt elődeink tették.

Technikai szempontból is lényeges, hogy ennek az ősi mesterségnek minden mozdulatát megtartsuk, mert ha ezt nem követjük, akkor az agyag akár meg is repedhet. Emellett az agyagozás elmélyült figyelemre és fegyelemre is tanít. Ez a módszer tele van művészi eszközökkel, kifejezésformákkal, indíttatással, ezért fontos megemlíteni, hogy a kész kerámia nemcsak egy tárgy, hanem sokkal több annál, lelket, sőt szenvedélyt is magába foglal. Az agyagozást bárki kipróbálhatja tanfolyamunkon, ha szeretne többet kapni a hétköznapoktól.

Böngésszen weboldalunkon, válassza ki az Ön számára legmegfelelőbb kerámia tanfolyamunkat! Ha bármilyen kérdése lenne, akkor lépjen velünk kapcsolatba még ma, kollégáink készségesen segítenek Önnek!

Telefon

06-20-986-8601

Cím

1124 Budapest, Sion lépcső 8.
Arany János Általános Iskola és Gimnázium Kerámiaterme

E-mail

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

logo Kerámia - saját kezűleg