Kerámia - saját kezűleg

 x 

Kedves S.K. Műhelyben alkotók!

Az S.K. Műhely április 13-tól újra nyitva lesz!

Órarendünk jelenleg ez lesz//
KEDD 10 - 13
SZERDA 10 -13 és 16 – 19, egyenlőre marad a délután
CSÜTÖRTÖK 18 -21, visszaállunk estére
SZOMBAT 10- 13, ha lesz rá elég jelentkező

Felnőtt tanfolyamok

Ha mindig tehetégesnek érezted magad, ha már évek óta ki akarod próbálni, ha jó lenne kiszakadni a rohanó hétköznapokból, ha nyugodt alkotásra és jó társaságra vágysz, vagy ha dolgoztál már agyaggal és szeretnél még több saját kerámiát, akkor nálunk a helyed!

Felnőtt óráink

Kedd // 10:00 - 13:00

Szerda // 10:00 - 13:00

Szerda // 18:00 -21:00, MOST 16:00 - 19:00 , amíg az esti kijárási tilalom tart

Csütörtök // 18.00 - 21.00  MOST 16:00 - 19:00

Szombat // 10:00 - 13:00 

 

Korongozó alkalmak

Kedd // 16:00 - 19.00 5 alkalmas  korongozó alapozó bérlettel  

Csütörtök // 10:00 - 13:00  5 alkalmas korongozó alapozó bérlettel

KORONGOZÓ SZOMBATOK 2 alkalmas workshop // 15:00 - 18:00     

 

Árak

 KEZDŐ//   4 alkalmas bérlet (6 hét alatt lejárható)    21 600Ft

MENŐ//  8 alkalmas bérlet (12 hét alatt lejárható)     38 400Ft

5 alkalmas alapozó KORONGOZÓ bérlet // 43 500Ft + égetés

KORONGOZÓ SZOMBATOK 2 alkalmas  // 30 000Ft égetéssel

BEUGRÓ jegy //  2 500FT/óra

BULIS//  kérj ajánlatot egyedi csoportfoglalkozásra

 

Égetési árak:

Mázatlan égetés/zsenge 700Ft/kg

Zsenge+Mázas égetés 2000 Ft/kg

 

A bérletek és ajándékutalványok felhasználása

Az óra díjak minél hosszabb időre fizetsz be, annál alacsonyabbak. Egy foglalkozás három órás.

NINCS KÉT ÓRÁS FOGLALKOZÁS. Ha később jössz, vagy korábban mész haza, a teljes alkalmat számoljuk.

"KEZDŐ"//

A 4 alkalmas bérletet kérjük, hogy járd le 6 hét alatt a megkezdéstől. Utána lejár. Másik napon is pótolhatsz, mint a magszokott napod. Így nem fogod elveszíteni a befizetett pénzedet.

"MENŐ"//

A 8 alkalmas bérletet kérünk, hogy a megkezdéstől számított 12 hét alatt járd le!  Utána lejár. Ez azt jelenti, hogy 3 hónapod van arra, hogy kéthavi befizetést lejárj:):):)

Ezt a  rugalmas megoldást azért találtuk ki, mert sokan nem tudnak minden héten eljönni. Ha túlléped az időhatárt, akkor  új bérlet vásárlásával még érvényesítheted az alkalmaidat. Ekkor az új bérlet lejárati ideje meghosszabbodik a lejáratlan alkalmakkal.

"BEUGRÓ"// 2 500Ft/óra

Egy órás foglalkozás nincs a műhelyben és fél órás sincs:):):)  Ez azoknak szól, akik csak beugranak valamit mázazni, befejezni. Iyenkor ezt az óradíjat ki kell fizetni a bérleten felül.

"BULIS"

Egyéni, vagy kiscsoportos foglalkozás. Szülinap, névnap, családi alkotó-ünnep, lánybucsú, csapatépítés, ajándékkészítés tanároknak....Téma és készítendő tárgyak kiválasztása megbeszélés szerint. Árajánlatot kérjetek e-maiben// Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

  

Képek

Nagyfel1
Nagyfel2
Nagyfel3
Nagyfel4

 

A műhely 2000 óta fogad felnőtteket, akik agyaggal szeretnének foglalkozni szabadidejükben, saját kerámiát készíteni, saját kezűleg.

Arra vállalkoztunk, hogy a magyarországi fazekas-hagyományok mellett más népek kerámiakultúráját is megismertessük az érdeklődőkkel, és a múlt értékeiből kiindulva, az ősi, hagyományos technikákon és díszítményeken túl a legújabb törekvéseket, eredményeket is bemutassuk.

Tanítunk kézi agyagmegformálást, korongozást, hagyományos és modern díszítéstechnikákat, és mázazást.

Az új jelentkezők először a kézi agyagmegformálási technikákon keresztül - marokedény-, hurka-, laptechnika, kivájás, formába építés - ismerkednek meg az agyag tulajdonságaival, a különböző masszák használati körével, a diszítési és alapvető mázazási lehetőségekkel.

Fazekas agyag mellett színes, samottos masszákkal is lehet dolgozni.

Két kemencénk van: a Nabertherm 1250C fokig, a Költő-féle pedig 980C-ig éget. Lehetőség van szabadtéri raku égetésre is megbeszélt időpontokban.

 A felnőtt csoportokban 4-10 fő dolgozik együtt. Kezdők és haladók jól megférnek egymás mellett. A munkába év közben bármikor be lehet kapcsolódni.

A csoportvezető tanár az alapvető technikák megtanításán túl az egyéni ötletek megvalósításában segít.

Az évközi munkát múzeumlátogatások, tanulmányi kirándulások, előadások színesítik, melyek a közösséget is erősítik.

Nyaranta táborokat hirdetünk, ahol megadott témák vezetik a kezünket.

Az órák menete

4 alkalmas bérlet

Első órán marokedényből kiindulva dobozt, fűszertartót, kaktusz tálat  készítünk.

Második alkalommal szabad kézzel, hurkatechnikával építünk vázát, cukortartót, vagy bögrét.

Harmadik alkalom a formába, formára épített edényeké, gyümölcstál, kínáló tálkák, kaspó készülhet.

Negyedik órán lapot nyújtunk és abból készíthettek választhatóan tálat, házszámtáblát, dobozt, vagy bögrét.

A 4 alaklmas bérletben nincs korongozás, asztalnál dolgozunk!

8 alkalmas bérlet

Az első négy alkalom megegyezik a négy alkalmas bérlettel, utána  a megtanult technikák szabad alkalmazása történik egyéni ötletek alapján, tanári segítséggel. 

Az ötödik alkalomtól tanítunk korongozást is, de hogy mikor tud a segítő erre időt szánni, az csak az adott órán derül ki. Az alapok elsajátítása koncentrált munkát

igényel, ezért nem biztos, hogy minden órán van rá lehetőség. Ha már ismered a korongozás alapfogásait, akkor a tanár tud korrigálni menet közben akkor is, ha

másokkal is kell foglalkoznia az asztaloknál. Ezért a korongozni vágyóknak javasoljuk az 5 alkalmas KORONGOZÓ alapozó bérletet, illetve a KORONGOZÓ

SZOMBATOKAT, ahol az alapokat  elsajátíthatják és utána a  hétköznapi órákon tovább gyakorolhatnak.

Tárgykészítés folyamata

Első alkalom: adott technika használatát bemutatjuk, a megbeszélt tárgy elkészítését segítjük. Egy órán több tárgy is készíthető, ami mérettől és nehézségi foktól függ.

Második alkalom: az előző órán készített tárgyakat szivacsoljuk, ha korongon készült, akkor ezstergáljuk és földfestékkel festjük, hogy színes és mintás legyen. Amikor kiszáradt, berakjuk a kemencébe 960C fokra. Ezt első/zsenge égetésnek hívjuk. Amikor kiégett, nem lesz fényes, de már nem visszaáztatható. Első égetés után lehet mázazni, amivel újra égetni kell.  Az első tárgyadat 3-4 hét után tudod hazavinni.

Mázazás

A máz legtöbbször fényes, csillog, mint az üveg. Műhelyünkben vannak matt, ill.selyemfényű mázak is. Eredetileg arra használták, hogy az edények víztartóságát növeljék, mivel az első égetés után a kerámia legtöbbször még porózus és átszivárogtatja a benne álló folyadékot.

A máz higiéniai szempontból is előnyös. Nem utolsó sorban pedig SZÉP, mutatós, dekoratív. 

Mázazni alapvetően tanári segítséggel lehet. Műhelyünkben  több, mint 20 máz közül választhatsz. Az égetésekért fizetni kell. Az árát az égetések címszó alatt találod meg!

Az óra menete, a tanár feladatai szabják meg, hogy mikor kerül rá sor, de minden órán szokott lenni mázazás.

KORONGOZÓ SZOMBATOK 

Korongozó szombatok workshop

... azoknak szól, akiket kizárólag a korongozás érdekel. Kéthetente összetartozó alkalmak, melyekre előre be kell jelentkezni. Intenzív haladást biztosít, mivel csak 5 főt fogadunk és az alapfogásokat tanítjuk ilyenkor. Ha a két alkalom után szeretnéd tovább folytatni a megkezdett tanulást, akkor becsatlakozhatsz csoportjainkba,ahol tovább gyakorolhatsz, mi pedig segítjük munkádat. Részleteket megtalálod az aktualitások alatt, illetve  : Facebook: Korongozó szombatok S.K. Műhely események alatt. 

 

ALKOTNI ÖRÖM! Tapasztald meg TE is!!!

Szeretnéd fejleszteni művészi vénádat? Szeretnél valami kreatív dologba fogni? Kezdd el kerámia tanfolyamunkat, és hívd elő alkotó énedet! A kerámia tanfolyam során fokozatosan ismerjük meg és fejlesztjük kreatív képességeinket, és közösségi élménynek sem utolsó. Tehát tökéletes programnak minősül barátnővel, családdal is. 

Csodálatos érzés az is, hogy születésnapkor, karácsonykor egyedi, személyre szóló ajándékot adhatunk szeretteinknek, ami már csak a ráfordított idő miatt is különleges, illetve mert sehol máshol nem lehet hasonlót találni, így tökéletesen a kiválasztott személyre alakíthatjuk a meglepetést.

Gyere, várunk! Jelentkezz még ma! Válaszd ki a Neked legmegfelelőbb napot és időszakot órarendünkből. Ez a képzés kimozdít a mindennapi rutinból, hiszen a változatos gyakorlatok és a stressz mentes, oldott légkör és környezet miatt össze sem hasonlítható a monoton iskolai oktatással.

Böngéssz weboldalunkon, válaszd ki a legmegfelelőbb időpontot! Ha bármilyen kérdésed lenne, akkor lépj velünk kapcsolatba még ma, szívesen segítünk!

Miért érdemes agyagozni?

keramia skmuhely majus 15 2Manapság kevesen foglalkoznak agyagozással, pedig számos okból érdemes a kikapcsolódásnak és az alkotásnak ezt a képességfejlesztő formáját választani, hiszen amellett hogy megnyugtat és javítja a koncentrációt, önmagunkat is megvalósíthatjuk benne.

Az agyag formálható, de közben az alkotót is alakítja. Az alkotás folyamatakor olyan, mintha megállna az idő a műhelyben. A kikapcsolódás és a flow élmény mellet  az agyaggal való foglalkozásnak  szigorú szabályai vannak, melyeket tanáraink segítségével tudtok elsajátítani lépésről - lépésre.

Technikai szempontból lényeges, hogy ennek az ősi mesterségnek minden mozdulatát megtartsuk, mert ha ezt nem követjük, akkor az agyag akár meg is repedhet. Emellett az agyagozás elmélyült figyelemre és fegyelemre is tanít. Az együtt dolgozás pedig egymás elfogadását is segíti. Ez a módszer tele van művészi eszközökkel, kifejezésformákkal, indíttatással, ezért fontos megemlíteni, hogy a kész kerámia nemcsak egy tárgy, hanem sokkal több annál, lelket, sőt szenvedélyt is magába foglal. Az agyagozást bárki kipróbálhatja tanfolyamunkon, ha szeretne többet kapni a hétköznapoktól.

Böngésszél weboldalunkon, válaszd ki a legmegfelelőbb kerámia tanfolyamunkat! Ha bármilyen kérdésed lenne, lépj velünk kapcsolatba!

Még soha nem agyagoztál?

Ha még soha nem volt kezedben agyag, akkor is sikerélményed lesz már az első alkalommal! Sokan azt gondolják, hogy csak akkor járhatnak hozzánk, ha már van valamilyen tapasztalatuk.. Valójában bárki, bármilyen életkorban nekifoghat, hogy kerámia tárgyakat készítsen minden előképzettség nélkül. 

Kiknek ajánljuk?

Legfiatalabb gyermek 2 éves volt, amikor hozzánk érkezett Édesanyjával és 10 éves koráig járt a műhelybe alkotni, annyira megszerette. Jelenleg 78 éves a legidősebb bérletes látogatónk. Sokan csak nyugdíj után találnak időt arra, hogy kreatív vénájukat kibontakoztassák és egy baráti klub tagjai legyenek. Mások munka után, a napi stressz levezetéseként válaszják ezt a tevékenységet. Fiatal, GYES-en lévő anyukák is szívesen jönnek, hogy kikapcsolódjanak a napi mókuskerékből. Egyetemista látogatóink pedig tudják, hogy ez most az igazán trendi!

Egyéni igényekhez is alkalmazkodunk. Családok- szülők és gyerekek együtt -akár alkotással is ünnepelhetik valamelyikük születésnapját, névnapját. Volt már nálunk több lánybucsúztató is.  Baráti társaság is összeállhat alkalmi alkotómunkára. Ilyen eseteknél egyedi időpontontot beszélünk meg.

Cím

1124 Budapest, Sion lépcső 8.
Arany János Általános Iskola és Gimnázium Kerámiaterme

E-mail

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

logo Kerámia - saját kezűleg