Kerámia - saját kezűleg

Nyári korongozó hétvége

Korongozás S.K.- azaz "saját kezűleg"

Kerámia alkotótábor felnőtteknek nyáron Budán - 3 NAP

Régóta vágysz arra, hogy kipróbáld a korongozást, megismerd és gyakorold a mesterség alapfogásait? Van már némi, korábban szerzett tapasztalatod, de frissítenéd tudásodat, bővítenéd ismereteidet? Az S.K. Műhelyben SAJÁT KEZŰLEG készített tárgyakat készíthetsz fazekaskorongon! Kezdő vagy, még nem dolgoztál agyaggal, de szívesen tanulnál, és a tudás birtokában alkotnál? Jól esne agyaggal dolgozni, társaságban lenni, önállóan, de segítséggel létrehozni valami egyedit? 

Ha a kérdések közül csak egyetlenre is igen a válasz, akkor nálunk a helyed! Gyere, tanulj, szórakozz, inspirálódj, alkoss!

Hol// Az S.K. Műhelyben! A város egyik legrégebb óta működő nyitott kerámia műhelyében, a Sas-hegyen, Budán, ahol táborokkal várjuk a nyarat, és vele együtt benneteket!!!

A tábor ideje alatt, azaz összesen 3x4 órában eljutunk az alapoktól az önálló tárgyalkotó tevékenységig, de ahhoz, hogy fazekas legyen belőled még sok gyakorlásra lesz szükség!!! Mindenki saját képessége és szorgalma szerint jut el egy szintre. Készülhet kis tál, műzlis, rágcsás tál, csésze, bögre füllel, apró váza, cukortartó, méztartó tetővel, kaktusz tál, kis kaspó, stb. 

Nyugodt körülmények között, kis létszámú csoportokban, elektromos korongozó gépeken dolgozunk, a létszám táboronként maximum 5 fő. Így biztos lehetsz abban, hogy a siker érdekében személyre szabottan tanulsz és haladsz, kellő figyelmet és segítséget kapsz az első naptól az utolsóig. A tábor ideje alatt étkezést nem tudunk biztosítani, kérünk, hogy uzsonnát, innivalót hozz magaddal!

Mikor// 2019.augusztus 23., 24., 25.

3 napon keresztül// péntek 17-21-ig és szombat, vasárnap 10 és 14 óra között az S.K. Műhelyben, a Sas-hegyen.

Ára// 24 000Ft egy összegben

Ez azt jelenti, hogy ha valamiért később érkezel, vagy kihagysz egy napot, akkor is ennyi. Ha befizetted, de egyáltalán nem jössz el, akkor nem tudjuk visszaadni a befizetett összeget,de lejárhatod október 30-ig a műhely foglalkozásain.

A helyedet előre utalással tudod biztosítani. 

Égetés ára mázzal // 1 500Ft/kg.  A tárgyak mérlegre kerülnek és beszorzzuk 1500-al. Így mindenki arányosan fizet az elkészült tárgyai után.

A tárgyakat száradás után első égetésre kiégetjük, utána mi bemázazzuk Neked, ha színtelen, fehér, vagy zöld mázat kérsz és újra kiégetjük. Ha más színt szeretnél, akkor egy megbeszélt időpontban Te is mázazhatsz tanári segítséggel, a műhely többi mázaiból választva. Ez 2 000Ft/alkalom lesz.

Tematika//

1. nap //

Ismerkedés a műhellyel, az anyagokkal. Rövid, áttekintő elméleti alapok, a korongozás, mint tárgyalkotó tevékenység. Néhány szó a hagyományokról. A korongozás alapjai. Az alapok gyakorlása. (Középre helyezés, lyukasztás, a fal emelése.)

2. nap//

Az alapok gyakorlása. Szakmai fogások, formakövetés. Fennálló, terülő és zárt formák. Saját tárgyak tervezése, létrehozása. Korongozás gyakorlása.

3. nap//

Esztergálás, retusálás. Engóbos díszítő technikák bemutatása, ötletelés, díszítés, égetésre előkészítés. Hogyan tovább megbeszélése…

Vezető tanár// Kiss Gabi fazekas, keramikus

Jelentkezés//

Saás Kinga

06209 86 86 01

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.keramia-skmuhely.hu

1124. Budapest Sion lépcső 8.

Telefon

06-20-986-8601

Cím

1124 Budapest, Sion lépcső 8.
Arany János Általános Iskola és Gimnázium Kerámiaterme

E-mail

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

logo Kerámia - saját kezűleg